Afgelopen twee weken stonden nog steeds helemaal in het teken van de provinciale kampioenschappen. In totaal hebben zich 31 nieuwe teams gemeld voor een plekje in de nationale finale op 15 maart in de IJsselhallen! Een korte terugblik:

Op dinsdag 30 januari is het team van Brabant Bulls gevormd. Op het Koning Willem I College waren de wedstrijden Bouwen, Wonen & Interieur, Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen, Groen – Bloemwerk, Groen – Tuinaanleg en –ontwerp, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie en Zorg & Welzijn. Volle bak dus! Er waren in totaal 35 teams van 25 verschillende scholen, een prachtig kampioenschap met veel publiek. Vorig jaar werd het team uit Noord-Brabant nationaal kampioen. Gaan zij er dit jaar weer met de grote beker vandoor? Alle uitslagen per provinciaal kampioenschap in Noord-Brabant zijn terug te vinden op de provinciepagina!

Woensdag 31 januari vonden in twee provincies kampioenschappen plaats. Op het Aventus in Gelderland streden drie teams tijdens de wedstrijd Zorg & Welzijn om een plekje in de finale waarbij De Meerwaarde uit Barneveld aan het langste eind trok. Op het Clusius Castricum in Noord-Holland resulteerden de wedstrijden Groen – Bloemwerk en Economie & Ondernemen in twee winnaars die zich mogen toevoegen aan het provincieteam de Noord-Holland Knights! Beide teams van Clusius College Castricum, van harte gefeliciteerd!

Op het ROC van Twente vond op 1 februari een spannende wedstrijd plaats in de richting Bouwen, Wonen & Interieur. Maar liefst zes teams streden daar tegen elkaar. CSG Reggesteyn uit Rijssen mag zich de terechte winnaar noemen en zien wij terug op donderdag 15 maart.