Samen werken we met Skills Talents al jaren aan een hoogwaardige team-competitie om leerlingen in het vmbo in staat te stellen het beste van zichzelf te laten zien. We zien dat steeds meer vmbo-scholen graag meedoen! En we zien dat steeds meer vmbo-scholen de skills-activiteiten een vaste plek geven in het onderwijs. Het ‘mee doen’ wordt zo voor steeds meer leerlingen bereikbaar. Wij denken ook dat ‘meer doen’ met vakwedstrijden helpt om het vmbo nog beter te maken. Samen met professionals uit het veld hebben we ons in de afgelopen tijd gericht op de vraag of en hoe er meer waarde gerealiseerd kan worden en hoe we meer scholen en docenten kunnen bereiken. We hebben dat nu verder uitgewerkt in de publicatie ‘aanstekelijk onderwijs’, lees deze hier.

In ‘aanstekelijk onderwijs’ lees je tips & tricks hoe je op meerdere niveaus en onderwerpen vakwedstrijden en wedstrijdopdrachten kunt gebruiken, ook als jouw school niet meedoet in de Skills Talents competitie. En als je wel meedoet, hoe je de activiteiten beter kunt verankeren.

We hopen dat het een informatief en bruikbaar verhaal is, waarmee je de waarde van de vakwedstrijden voor jouw school kunt bepalen. We hopen ook dat je het na lezing de moeite waard vindt om het door te sturen aan zoveel mogelijk collega’s in jouw school! En we hopen helemaal dat het een goede basis is om de komende jaren mee en meer te doen met de vakwedstrijden en dit op een passende manier in te bouwen in het onderwijs. Een belangrijke kapstok daarvoor is het sectorakkoord 2014-2017 dat onlangs in het voortgezet onderwijs geactualiseerd en verlengd is tot 2020.

Op basis van de publicatie hebben we een speciale vakwedstrijd uitgewerkt, die je met collega’s kunt doen om samen een goede aanpak te bepalen. Als je geïnteresseerd bent: laat het ons weten!