Op dinsdag 6 februari was het raak op het Noorderpoort in Groningen. Daar vonden maar liefst 4 provinciale kampioenschappen plaats. De winnaars zijn terug te vinden op de provinciepagina van Groningen. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Op woensdag 7 februari was het volle bak, in drie provincies waren teams aan het strijden om een plek in de finale op donderdag 15 maart. In Gelderland bij Rijn IJssel was de wedstrijd Horeca, Bakkerij & Recreatie. De opening werd gedaan door de directeur van Rijn IJssel, de heer Carel Rink. De Skills Talents wedstrijden werden hier gecombineerd met de niveau 4 examens, een prachtige combi! Het Stedelijk Vakcollege uit Zutphen ging er met de winst vandoor.

In Overijssel waren op het ROC van Twente de wedstrijden Mobiliteit & Transport en Produceren, Installeren & Energie. Terechte winnaars: CSG Reggesteyn uit Rijssen en Jacobus Fruytier uit Rijssen. De afsluiter van de dag was de wedstrijd Media, Vormgeving en ICT bij het Grafisch Lyceum Rotterdam in Zuid-Holland. Daar is het Grafisch Lyceum uit Rotterdam toegevoegd aan het provincieteam de Zuid-Holland Hawks!

De laatste dag van provinciale kampioenschappen van deze week was op donderdag 8 februari waarbij wedstrijden waren in maar liefst vier provincies. We trapten af in Friesland bij het Friesland College met de wedstrijden Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen, Horeca, Bakkerij & Recreatie en Zorg & Welzijn. De winnaars zijn terug te vinden op de provinciepagina van Friesland! Op het Drenthe College waren de wedstrijden Bouwen, Wonen & Interieur, Produceren, Installeren & Energie en Media, Vormgeving & ICT. Alle winnaars van harte gefeliciteerd, ze zijn terug te vinden op de provinciepagina van Drenthe! In Drenthe vinden op 22 februari de andere wedstrijden plaats. In Noord-Holland, op het Horizon College, vond de wedstrijd Zorg & Welzijn plaats. Het was een spannende strijd waarbij de nummers twee en drie heel dicht bij elkaar lagen. De winnaar stak er wel met kop en schouders boven uit en mag zich toevoegen aan het team de Zuid-Holland Hawks: Van der Meij College uit Alkmaar. De laatste wedstrijd van deze dag was de wedstrijd Horeca Bakkerij & Recreatie bij ROC Mondriaan. Die avond gingen 5 teams de strijd met elkaar aan waarbij Edudelta College uit Midelharnis de terechte winnaar is.

Hiermee sluiten we weer een week van provinciale kampioenschappen af!