De eennalaatste week van de provinciale kampioenschappen is aangebroken. Op 13 februari vond op het Aventus in Gelderland de wedstrijd Dienstverlening & Producten plaats. Daan Mortier, docent Lek en Linge doet al jaren met zijn leerlingen mee aan Skills Talents: “Alle leerlingen die meedoen scoren hoger bij het examen. Ze lezen beter en zijn meer gemotiveerd”. Helicon Opleidingen uit Kesteren werd de terechte winnaar van deze wedstrijd. Op dezelfde dag  vonden maar liefst zeven provinciale kampioenschappen plaats op het Landstede in Overijssel, namelijk: Dienstverlening & Producten, Economie & Ondernemen, Groen – Bloemwerk, Groen – Tuinontwerp & -aanleg, Horeca, Bakkerij & Recreatie, Media, Vormgeving & ICT en Zorg & Welzijn. De wedstrijden werden georganiseerd door twee enthousiaste mbo-studenten, Niels Bos en Niels Harke. Zij zorgden voor een geslaagde dag. Deze twee Nielsen gaan ook mee als mbo-coach naar de nationale finale om het team uit Overijssel te begeleiden. Bij de prijsuitreiking was Frank Niels, wethouder van de gemeente Raalte aanwezig. De winnaars zijn te vinden op de provinciepagina.

Op 14 februari was het druk in op het Techniek College Rotterdam. De wedstrijden Bouwen, Wonen & Interieur en Produceren, Installeren & Energie vonden daar plaats. Winnaars Edudelta College uit Middelharnis en Gilde Vakcollege Techniek uit Gorinchem, van harte gefeliciteerd!

15 februari in Utrecht, bij ROC Midden Nederland, was de wedstrijd Zorg & Welzijn. Deze is gewonnen door Het Element (Kaliumweg) uit Amersfoort. We zien jullie terug op donderdag 15 maart! De afsluiter van de week was op 16 februari in Zuid-Holland. Wederom bij Techniekcollege Rotterdam. Op de prachtige locatie in Rotterdam werd de wedstrijd Mobiliteit & Transport  gewonnen door het Edudelta College uit Middelharnis.

Volgende week zijn de laatste provinciale kampioenschappen en kunnen wij ons daarna opmaken voor de finale.