WorldSkills Netherlands organiseert samen met het ROC van Twente, Deltion College en de Groene Welle, van 15 tot en met 17 maart 2018, de nationale finales van Skills Talents (vmbo) en Skills Heroes (mbo) in de IJsselhallen in Zwolle en op meerdere mbo-locaties in Overijssel. Bijna 1000 finalisten van 57 mbo-scholen en 150 vmbo-scholen uit heel Nederland gaan daar in zo’n 70 verschillende vakrichtingen de competitie met elkaar aan en strijden voor de nationale titel “Beste vakmannen en -vrouwen 2018”.

ROC van Twente, Deltion College en de Groene Welle werken daarbij met WorldSkills Netherlands samen. In de IJsselhallen zal het plenaire event plaatsvinden maar ook op de mbo-locaties van de hiervoor genoemde instellingen zullen NK-vakwedstrijden en een randprogramma worden georganiseerd. Het geheel wordt verder ondersteund door het (lokale) bedrijfsleven en overheden. Naar verwachting zal dit het grootste NK Vakwedstrijden event worden dat ooit in Nederland is georganiseerd!

Voor leerlingen van het basis- en voorgezet onderwijs is een speciaal loopbaanoriëntatie-programma (LOB) beschikbaar met allerlei doe-activiteiten en voorlichting over diverse beroepen. Om die reden zijn er tijdens het NK ook verschillende vakdemonstraties. Als school kun je dit event niet missen, geef je leerlingen en studenten de kans om kennis te maken met het vakmanschap dat Nederland te bieden heeft. Kom naar hét event van het jaar! Houd onze website en social media kanalen goed in de gaten. Binnenkort start de inschrijving!

Wij ontmoeten jullie graag tijdens Skills The Finals!

WorldSkills Netherlands