Provinciaal kampioenschap

Na de voorronde op school, is bekend welke vakteams meedoen aan het provinciaal kampioenschap. De opdracht die de leerlingen tijdens het provinciaal kampioenschap maken, duurt twee uur. Leerlingen uit de hele provincie strijden tegen elkaar. Dit betekent dus dat er meerdere vmbo-scholen meedoen. Er zijn tien verschillende wedstrijden.

Elke deelnemende school stuurt per wedstrijd een team van drie leerlingen (de winnaars van de voorronde op school). Je ontvangt een uitnodiging met alle informatie over het provinciaal kampioenschap in jouw provincie en geeft de namen van de leerlingen door die aan het provinciaal kampioenschap mee gaan doen. De vakteams die het provinciaal kampioenschap winnen, kwalificeren zich voor de finale en krijgen een plek in het provincieteam. Elk provincieteam heeft een eigen naam.

De data van de provinciale kampioenschappen zijn terug te vinden op de provinciepagina’s. Klik hier voor een overzicht van alle provinciepagina’s.

 

Teambuilding

Na het provinciaal kampioenschap organiseert een mbo-instelling een teambuilding voor het provincieteam. Alle leerlingen die deel uitmaken van het provincieteam krijgen tijdens de teambuilding de kans elkaar beter te leren kennen. Tijdens de teambuilding wordt ook een social media challenge uitgevoerd. Op de finaledag wordt het team dat deze challenge het beste heeft uitgevoerd gehuldigd!