Sponsormogelijkheden

Partners in Excelleren!

Als partner van WorldSkills Netherlands of één van haar projecten verbind je je aan de ontwikkeling van talent, (het aanjagen) van excellentie in vakmanschap en kom je in contact met leerlingen/studenten, docenten, directie en indirect betrokkenen bij het onderwijs.

De vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands bieden partners (o.a.) de mogelijkheid:

N

Associëreer je met excellentie en talentontwikkeling in vakmanschap

N

Laat innovaties en producten uit de beroepspraktijk terug komen in het onderwijs

N

Host vakwedstrijden op locatie

N

Kom in contact met talent van de toekomst

N

Geef trainingen, workshops en masterclasses aan docenten en leerlingen

N

Zorg voor zichtbaarheid op hét grootste beroepen evenement van Nederland: Skills The Finals.

Sponsorpakketten

Hoofdsponsor
 • 50% korting op video aflevering social media
 • Vermelding op sponsorwall
 • Recht tot verstrekken prijs aan winnaars tijdens prijsuitreiking
Sponsor
 • Vermelding op sponsordoek Skills The Finals
 • Plaatsing logo op website WorldSkills Netherlands
 • Vermelding op certificaat van deelname aan finale
Sub-sponsor
 • Direct mailing naar studenten/docenten van betreffende vakgebied
 • Recht op verspreiden goody bag tijdens PK/KW
 • Vermelding op plattegrond Skills The Finals
Skills Supplier
 • Exposure op onze social kanalen
 • Recht op gebruik foto/videomateriaal van PK/KW
 • Vermelding op programmaoverzicht Skills The Finals

Hieronder vind je alle aanvullende informatie m.b.t. het sponsorschap bij WorldSkills Netherlands

Sponsoring

Sponsoring:

Als sponsor ontvang je een grote mate van zichtbaarheid in aanloop naar en tijdens de diverse momenten van de vakwedstrijden, faciliteert WorldSkills Netherlands diverse manieren om in contact te komen met studenten en docenten, zijn er diverse mogelijkheden om betrokken te zijn bij de vorming van de wedstrijdopdrachten en de uitvoering daar van en ben je onze gast bij diverse hospitality activiteiten waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen.

Overzicht van tegenprestaties per sponsorschap

Als sponsor lever je een financiële bijdrage eventueel gecombineerd met ondersteuning Value in Kind (benodigde machines en materialen).

 

 

Skills suppliers

Supplier

Als supplier ben je op diverse plekken zichtbaar, in aanloop naar en tijdens de finales, offline en online en ben je onze gast bij een aantal hospitality activiteiten waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen.

Overzicht van tegenprestaties per supplierschap 

Als supplier lever je een bijdrage in Value in Kind in producten, en/of tijd die noodzakelijk zijn om de wedstrijd te realiseren.

Skills The Finals

Skills The Finals is het enige en grootste multi beroepen en wedstrijden evenement voor (v)mbo studenten in Nederland, met een hoge waardering en attentiewaarde.

Tijdens Skills The Finales strijden meer dan 1000 deelnemers in ruim 40 beroepen om het eremetaal tijdens de centrale finales. Zij zijn daarin voorgegaan door nog eens ruim 200 deelnemers in 21 wedstrijden, waarvan de finales op diverse locaties door het land zijn georganiseerd.

                Hoogtepunten

 • > 15.000 bezoekers uit vmbo, mbo en bedrijfsleven
 • > 45 beroepenwedstrijden
 • > 30 doe-activiteiten en challanges voor bezoekers
 • > 20 masterclasses voor docenten en studenten
 • Onderwijs & Partner Lounges voor informeel contact tussen onderwijs en bedrijfsleven
 • VIP Events, zoals VIP tours, hospitality ruimtes, lunchen op (jong) hoog niveau.
 • Begeleid bezoekersprogramma voor >7000 vmbo studenten en docenten
kansen pakken
 • Associeer jouw organisatie en merk(en) in de breedte door je commitment te tonen met talentontwikkeling, vakmanschap en het aanjagen van excellentie, intern én extern.
  Als WorldSkills Supporter sta je voor het breed aanjagen van vakmanschap, talentontwikkeling en excellentie. Als supporter mag je in je marketing en communicatie uitingen het logo van WorldSkills Netherlands benutten en profileert jouw bedrijf als investeerder in human capital.
 • Ontmoet de top talenten, medewerkers van de toekomst, en werk aan je employer branding.
  Als partner van één of meerdere wedstrijden kun je door het gehele jaar doelgericht en fysiek direct zichtbaar zijn bij studenten en docenten. Creëer bekendheid én een voorkeurspositie als toekomstig werkgever.

 

 • Top vakmanschap werkt met de beste producten. Zet jouw merk(en), diensten en producten in de spotlight en werk aan brand awareness en brand preference.
  Jong geleerd is oud gedaan, laat deelnemers werken met jouw diensten en producten en overtuig hen én hun docenten van de meerwaarde d.m.v. bijvoorbeeld extra workshops en masterclasses te organiseren.
Voordelen
 • Vergroot en verbeter je reputatie bij de deelnemers en bezoekers van de wedstrijden. Docenten, ouders, besturen van onderwijsinstellingen, koepelorganisaties, vakdocenten, (social)influencers en media zijn betrokken bij de wedstrijden en Skills The Finals. Participatie in dit netwerk zorgt ervoor dat jouw organisatie herkend wordt als investeerder in talentontwikkeling en als goede en aantrekkelijk werkgever.
 • Positioneer jouw organisatie als dé werkgever voor de toekomst door partner te worden voor één of meerdere beroepen.
  Je positioneert jezelf op de (krappe) arbeidsmarkt als dé organisatie met aandacht voor talentontwikkeling, vakmanschap en kwaliteit bij docenten, deelnemers en hun omgeving en vergroot je kansen om de beste werknemers aan te trekken.
 • Ontmoet de huidige werkgevers en stagebedrijven waar de top van jong vakmanschap, jouw (toekomstige) afnemers en opleiders en vind uit wat voor hen het verschil maakt.
  Ontmoet in het netwerk andere bedrijven en brancheorganisaties en werk samen aan het collectieve belang voor jouw sector.

 

Geef in- en extern invulling aan je CSR beleid.
Inspireer je huidige medewerkers en draag bij aan hun ontwikkeling. Geef je medewerkers een kans voor persoonlijke ontwikkeling met actieve rol bij de vakwedstrijden als bijvoorbeeld, ondersteuning bij de ontwikkeling van de wedstrijdopdrachten, training van deelnemers, jurylidmaatschap, etc.

Marketing en Communicatie

WorldSkills zet zich met en voor het onderwijsveld in voor de promotie van vakmanschap en beroepsopleidingen. Dat realiseren we met de beroepenwedstrijden én de marketing campagnes.

De marketingfacts:
Volgt…

Statistieken Skills The Finals
Volgt…

Be part of the Best

En ondersteun de deelnemers van Team Nederland in hun voorbereiding op deelname aan EuroSkills en WorldSkills, het EK en WK voor beroepen. Leg de link naar de absolute top van jong vakmanschap in Nederland.