Veelgestelde vragen

Hoe organiseer ik een voorronde?

Heb je je al ingeschreven en wil je bepalen welke leerlingen jouw school gaan vertegenwoordigen in een bepaalde vakrichting? Houd dan voorrondes op school! Hierdoor bied je leerlingen de kans om in hun richting te groeien. Leerlingen ontdekken op laagdrempelige wijze hoe hun Skills zich ontwikkelen. Door de voorrondes krijgen alle leerlingen de kans op een plek in de provinciale kampioenschappen.

Gebruik de opdrachtenbibliotheek
Het organiseren van voorrondes is vooral leuk en leerzaam. Er kunnen meerdere klassen aan meedoen. In het CRS hebben wij een opdrachtenbibliotheek geïntroduceerd. Hierin staan alle wedstrijdopdrachten die gepubliceerd zijn door Skills Talents. De voorronde-opdrachten duren 2 uur. Je kunt zelf bepalen welke voorronde-opdracht je wil gebruiken uit de bibliotheek.

Beoordeling in CRS
Tijdens het maken van de voorronde-opdracht kun je de scores van de leerlingen invoeren in het CRS. Het gebruik van het CRS heeft veel voordelen. Dit systeem telt eenvoudig alle punten op en maakt automatisch een scoreberekening. Zo hoef je zelf niets uit te rekenen en heb je snel de einduitslag. Zodra de uitslag bekend is kunnen er vanuit het CRS ook certificaten geprint worden met de naam en punten van de leerling erop. Het certificaat is een eervol bewijs van deelname voor alle leerlingen. Nog een voordeel van het gebruik van het CRS is dat de namen van de leerlingen die gaan deelnemen aan het provinciaal kampioenschap ook meteen in het systeem staan.

Hoeveel tijd kost Skills Talents?

Organiseer je een voorronde op school, dan vervang je daarmee twee lesuren. Het provinciaal kampioenschap neemt één dagdeel in beslag. Gaan jouw leerlingen door naar de finale? De finale duurt anderhalve dag en bestaat uit een openingsceremonie, overnachting en wedstrijddag.

Welke leerlingen kunnen meedoen aan de voorrondes?

Alle derde- en vierdejaars leerlingen kunnen meedoen aan de voorrondes in de klas.

Hoe geef ik de namen van de winnaars van de voorronde door?

De leerlingen die doorgaan naar het provinciaal kampioenschap nodig je zelf uit via het CRS (Competitie Registratie Systeem). Ga in het CRS naar het tabblad ‘mijn organisatie’ en daarna ’studenten en begeleiders’. Klik hier op de knop ‘student uitnodigen’ Hier vul je de namen en e-mailadressen in. Daarna bevestig je de deelname door op ‘Uitnodigen’ te klikken. De leerlingen ontvangen nu automatisch een e-mail met daarin een link naar een invulformulier, zodat ze zelf al hun gegevens up-to-date kunnen maken. Het uitnodigen van de begeleiders gaat op dezelfde wijze.

Hoe bepaal ik welke leerlingen mee mogen doen aan het provinciaal kampioenschap?

Dat doe je door voorrondes in de klas te organiseren óf door zelf drie leerlingen aan te wijzen.

Tegen welke scholen strijd mijn school tijdens het provinciaal kampioenschap?

Op de provinciepagina’s vind je naast de datum en de locatie van het provinciaal kampioenschap ook de tegenstanders per wedstrijdrichting.

Onze school is al ingeschreven, maar kunnen we nog meedoen met meer wedstrijdrichtingen?

Meedoen met meer wedstrijdrichtingen is tot 15 november mogelijk. Dan sluit de inschrijftermijn en moet voor elke school bekend zijn aan welke wedstrijden zij meedoen. Tot die tijd kun je ons dus altijd laten weten aan welke wedstrijdrichtingen je nog meer mee wilt doen.

Wanneer vindt het provinciaal kampioenschap in mijn provincie plaats?

Op jouw provinciepagina vind je de datum, locatie en tegenstanders per wedstrijdrichting. Indien bekend tref je hier ook het programma aan.

Wat moeten mijn leerlingen meenemen naar het provinciaal kampioenschap?

Het verschilt per wedstrijd welke materialen jouw leerlingen zelf moeten meenemen. Niet bij alle wedstrijden is dit nodig. In de wedstrijdinformatie die de leerlingen en begeleiders minimaal een week voorafgaand aan het provinciaal kampioenschap ontvangen, is dit vermeld. Je ontvangt deze informatie alleen als je jouw leerlingen en begeleiders hebt ingevoerd in het CRS.

Kan ik informatie krijgen over de wedstrijdopdrachten van het provinciaal kampioenschap?

Ja, dat kan. Als je de deelnemers en begeleiders via het CRS hebt doorgegeven, krijgen zij deze informatie te zijner tijd automatisch toegestuurd. De informatie bevat onder andere de taken en deeltaken waarop de opdracht gebaseerd is, maar ook een lijstje van materialen die de deelnemers zelf moeten meenemen naar het provinciaal kampioenschap.

Mijn leerlingen hebben het provinciaal kampioenschap gewonnen, moet ik nu hun gegevens doorgeven?

Als je voorafgaand aan het provinciaal kampioenschap de namen van jouw leerlingen al hebt doorgegeven via het CRS (Competitie Registratie Systeem), hoef je de winnaars niet nogmaals door te geven. Wij zien namelijk automatisch wie de winnaars zijn. Heb je jouw leerlingen nog niet in het CRS gezet, omdat zij geen uitdager hadden tijdens het provinciaal kampioenschap en dus rechtstreeks geplaatst zijn voor de finale? Dan zet je ze alsnog zelf in dit systeem. Dit gaat als volgt. Ga in het CRS naar het tabblad ‘mijn organisatie’ en daarna ’studenten en begeleiders’. Klik hier op de knop ‘student uitnodigen’ Hier vul je de namen en e-mailadressen in. Daarna bevestig je de deelname door op ‘Uitnodigen’ te klikken. De leerlingen ontvangen nu automatisch een e-mail met daarin een link naar een invulformulier, zodat ze zelf al hun gegevens up-to-date kunnen maken. Het uitnodigen van de begeleiders gaat op dezelfde wijze.

Mijn leerlingen hebben het provinciaal kampioenschap gewonnen. Wat nu?

De winnaars van het provinciaal kampioenschap vormen samen een provincieteam en nemen deel aan de finale. Om elkaar te leren kennen en als team aan de finale deel te nemen is er eerst nog een teambuilding. Deze wordt georganiseerd in jouw provincie. Kijk voor de datum en meer informatie hierover op jouw provinciepagina. Bekijk ook het stappenplan van Skills Talents.

Kan ik de juryrapporten van het provinciaal kampioenschap inzien?

Ja, je ontvangt de juryrapporten ongeveer een week na afloop van het provinciaal kampioenschap per e-mail.

Wanneer vindt de teambuilding van de provincieteams plaats?

Het verschilt per provincie wanneer de teambuildingsdag wordt gehouden. De datum, tijden en locatie kun je vinden op jouw provinciepagina. Je ontvangt hier tevens een uitnodiging voor.

Wat houdt de teambuilding in?

Voor elk provincieteam wordt een teambuildingsdag georganiseerd. Tijdens de teambuildingsdag wordt er van de verschillende vakteams een echt provincieteam gemaakt dat gaat strijden voor de titel tijdens de finale.

Wanneer krijg ik meer informatie over de finale?

Je krijgt hier enkele weken voor de finale meer informatie over per e-mail. Houd ook deze website goed in de gaten!

Wanneer wordt de wedstrijdopdracht van de finale bekendgemaakt?

De deelnemende teams krijgen de wedstrijdopdracht op de wedstrijddag zelf voor het eerst te zien.

Wat moeten mijn leerlingen meenemen naar de finale?

Vlak voor de finale ontvang je per e-mail een document, genaamd ‘wedstrijdinformatie’. Hierin staat aangegeven wat de leerlingen mee moeten nemen.

Hoe laat en waar vandaan vertrekt mijn bus naar de finale?

Vlak voor de finale plaatsen wij een busschema op deze website. Overleg met jouw leerlingen hoe laat en waar je opstapt.